Drejninger

Drejning
Drejning
Foldet af Simon Andersen
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning
Drejning

Hvis man folder stykke papir som vist på mønsteret nedenfor, dvs. med skiftevis bjerg- og dalfolder ind mod midten, så får man en figur hvor formen nødvendigvis må dreje rundt som vist på billedet til venstre. Eller man kan bukke den sammen i enderne, som vist med den ene ende i billede 3, så kan man lave Simons knude på billede 2. Lidt overraskende at kunne lave et bånd bundet i en knude med 4 ender, når udgangspunktet er et A4-papir. Din udfordring: lav knuden.

Betjent

Man kan gentage mønsteret som vist på billederne med det blå papir (to gange) og gule papir (fire gange). Gentagelserne er lavet i halvt A-format på den lange led. Især den 4-dobbelte gentagelse giver en drejning som nærmest ligner en pompøs kåbe. Man kunne også have lavet ægte gentagelser på den korte led, eller 4-dobbelt i først én A-halvering og så én til. Din udfordring nr. 2: Prøv selv, det er underholdende.

Drejninger

Drejningerne er en undersøgelse af det samme fænomen som vi få for maskerne i sidste uge: folder skaber spændinger i papiret, og tvinger derved papiret til at bue og dreje.

Knuden med de 4 ender er et friskt eksempel på boks-pressefolder som er en teknik til at give et slankere design med flere spidser.