Sakura-festival 18-19. april 2009

Karen Ejersbo Iversen og jeg er begge i gang med forklaringerne
Og flere forklaringer

Det har være en dejlig weekend. Jeg stod to dage i solskin i en 2 x 2 meter markedsbod og foldede med og for en lang stribe glade og interesserede gæster.

Anledningen var Sakura-festivalen 2009 med den japanske ambassade som arrangør. Det var veludført i perfekte omgivelser ved Langelinje, på en grøn plæne omkranset af overdådigt blomstrende, lyserøde, japanske kirsebærtræer ("sakura" er japansk for kirsebærtræ). Og sikke et vejr: Solrigt, stille vejr, her i april. Så der var masser af glade mennesker der nød livet, besøgte de forskellige boder og aktiviteter, og beundrede de forskellige optrædende på friluftsscenen. De både fik en oplevelse og blev klogere på japansk kultur. De tre billeder er fotograferet af Tom Bjelke Iversen. Klik på dem for stor størrelse.

Jeg var med på foranledning af Dansk-japansk selskab som i år deltog med origami som tema i en af boderne. Mange tak for venligt og godt selskab til Karen Ejersbo Iversen (bestyrelsesformand), Torsten Olafsson (webmaster og bestyrelsesmedlem - og fløjtenist, oplev ham på Gammelgaard den 24. maj), Karen Bjerre (bestyrelsesmedlem), Fumi, Noriko og jer andre hvis navne jeg desværre ikke lige har fanget.

Typisk stod jeg og foldede sammen med 2-5 meget koncentrerede folk i alle aldre og køn. Og de kunne alle hjembringe de modeller det så nydeligt lykkedes dem at frembringe. Ligesom til Bilbos afskedsselskab i Ringenes Herre var det "alle og enhver" der kom, dvs. nogle kom flere gange, og nogle kom ikke for at lære at folde, men for at fortælle ting de selv vidste om origami eller for at vise hvad de selv kunne, nogle gange meget overraskende. Og alle var de lige velkomne.

De fleste kom for at prøve at folde, og vi foldede den den vingede vandbombe, tranen, den flyvende fugl, hoppende frøer både af visitkort og 2x1 papir (overfoldet kvadrat), to sammenhængende ringe (fra Jeremy Shafers vidunderlige og forbløffende origamibog), den spanske æske (fra Robert Harbins Origami) og flere andre. Nogle, som Jens Christian fra Østerbro med en kammerat og Roberto Romero fra Peru, ville gerne meget mere. Jeg håber de vil komme på besøg hos mig, så vi kan folde sammen.